Amaterji, ženske in master-ji so v soboto, 28. marca, začeli s tekmovanji, ki štejejo za Pokal Slovenije. Uvodna dirka je potekala v Tišini, in sicer 6. pokal občine Tišina 2015. Najprej so se za štartno črto postavili starejši mladinci in Amaterji+. Kategorija Amater+ je bila uvedena z letošnjim letom. V to kategorijo so uvrščeni najboljši amaterski kolesarji do petdeset let, ki jih izbere selektor kolesarske zveze Slovenije. Men njimi sta tudi dva člana KD Papež Podgorja, Srečko Brulc in Alojz Poglavc.
Na 90 km dolgi dirki starejših mladincev in Amaterjev+ je že v uvodnih krogih prišlo do pobega dveh kolesarjev, in sicer Primoža Porente in Mateja Lovšeta. Slednja sta v pobegu vztrajala do konca dirke in se pomerila za zmago kjer je slavil Porenta. Srečko je dirko končal na 5. mestu, Alojz pa se te dirke ni udeležil.
Naslednji so štartali kolesarji kategorij Amater, Master A do Master D. KD Papež Podgorje pa so zastopali: Jože Vesel (Master C), Alojz Poglavc (Master C) in Igor Cesar (Master D). Prav tako kot pri prejšnji dirki je tudi tukaj prišlo že v uvodnih krogih do pobega štirih kolesarjev. Med njimi je bil tudi Jože, ki pa ni dolgo zdržal tako hitrega tempa in se raje preselil v glavnino. Preostali ubežniki, Jani Prešeren, Damjan Prevejšek in Dušan Hajdinjak, so bili složni do konca ter se tako pomerili za generalno zmago, kjer je slavil Prešeren. Zadaj v glavnini pa se je odvijal boj za zmage v kategorijah. V ciljnem sprintu glavnine je tik pred ciljno črto prišlo do množičnega padca, ki se je za Podgorske kolesarje dobro končal. Vsi celi so dirko končali: Alojz na 2. mestu, Jože na 3. mestu in Igor na 3. mestu.

KD Papež Podgorje želi vsem ponesrečenim kolesarjem hitro okrevanje!

Rezultati, SlikeVideo

Vir slike: Prijavim.se

Kolesarsko društvo Papež Podgorje
Gomile 10, Gabrje
8321 Brusnice

Telefon: 031 377 114
E-pošta: dusan.gorjanec@kdpapez-podgorje.si
Transakcijski račun: IBAN SI56 2480 0905 8413 887 (RAIFFEISEN BANKA D.D.)
Davčna številka: 61771562
Matična številka: 1149318000

Spletna stran uporablja piškotke (cookies)!

Omogočite piškotke in spletna stran KD Papež Podgorje bo delovala hitreje. Preberi več

V redu